Arendalsuka hele året?

I morgen starter Arendalsuka. Rikspolitikere, næringsliv, organisasjon, offentlig sektor og akademia samles til et offentlig se-og-bli-sett-gilde. Burde vi ikke ha det hele året?

( Foto: Statsraad Lehmkuhl av Bruno Girin – «Hoisting the Royal Yard». Creative Commons Attribution 2.0.)

Siden Arendalsuka ble etablert i 2012 har den vokst fram til å bli et minstekrav for alle samfunnsaktører som vil bli tatt på alvor. 

Kampen om oppmerksomhet gjør at vi mange måneder før arrangementet starter får invitasjoner til arrangement. Og stadig flere hyrer spektakulære omgivelser for sitt arrangement. Universitetet i Bergen har leid seilskipet Statsraad Lehmkuhl.

– Men det du har på Arendalsuka, som du ikke har på andre arenaer, er offentlig sektor, politikere og næringsliv på samme sted. Det er en effektiv måte å treffes på, sier universitetsrektor Dag Rune Olsen til Morgenbladet.

Og det har han helt sikkert rett i. Men hvorfor ikke møtes oftere? Eller danne nettverk der alle disse er tilstede?

Jeg jobber i byråkratiet og skulle ønske det var flere arenaer de andre ukene for å 

  • Høre hva som rører seg, på små og store forelesninger og debatter
  • Slåss om å få litt oppmerksomhet for å lufte ideer og tanker
  • Danne nettverk
  • Høre hva akademia driver med
  • Snakke med politikere

Arendalsuka er historiefortelling. De beste fortellerne kan naturligvis få tilgang på penger eller velvilje. Lobbyisme kaller noen det, andre kaller det demokrati. Jeg vet ikke, men arrangementet er i det minste åpent for alle. Og vi trenger flere slike åpne arrangementer. 

Fingermaten og hvitvinen er det ikke så nøye med. For meg i allefall. 

Legg inn en kommentar